Fostul decan al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii din Oradea, Anca Dodescu, a fost singurul candidat la funcţia de administrator public al Consiliului Judeţean Bihor.

Profesoara a susţinut luni examenul scris şi urmează să dea şi proba interviului. "Am văzut condiţiile de concurs în anunţul de pe site-ul Consiliului Judeţean şi am considerat că mă încadrez. Am susţinut azi (n.r. luni) proba scrisă. Văd această poziţie ca pe un proiect pe o perioadă determinată", a declarat Dodescu luni pentru BIHOREANUL, precizând că nu doreşte să facă alte declaraţii până la finalizarea concursului.

Dodescu a fost singurul candidat la funcţia de administrator public al CJ Bihor. Interesul scăzut pentru un post atât de important se explică prin faptul că instituţia nici măcar nu a anunţat concursul printr-un comunicat de presă, rezumându-se să publice anunţul pe site-ul propriu, la avizierul instituţiei şi într-un cotidian local, în pagina de mică publicitate.

Profesor universitar specializat în economie, Anca Dodescu a fost decan al Facultăţii de Ştiinţe Economice între anii 2004 şi 2008, respectiv 2008-2011. În cadrul facultăţii, Dodescu a fost manager al mai multor proiecte de cercetare-dezvoltare, majoritatea finanţate cu fonduri europene.