Poliţiştii din judeţul Timiş au deschis un dosar penal pentru act sexual cu un minor, după ce o femeie a sesizat că fiul ei, în vârstă de 16 ani, are o relaţie amoroasă cu profesoara lui de limba română.

Potrivit Mediafax, care citează reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, în urma plângerii făcute a fost deschis un dosar penal pentru act sexual cu un minor.

“Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că o femeie de 36 de ani ar fi întreţinut relaţii sexuale cu un minor de 16 ani. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş, Alexandra Petrovici.

Potrivit reclamaţiei, profesoara şi elevul ar întreţine relaţii sexuale de câteva luni. Adolescentul are 16 ani şi este înscris la Liceul Teoretic “Traian Vuia” din oraşul Făget, în clasa a X-a. Profesoara acuzată are 36 de ani şi este căsătorită.

Inspectoratul Şcolar Timiş a sesizat unitatea de învăţământ la care predă profesoara, solicitând să se constituie de urgenţă o comisie de cercetare disciplinară prealabilă care să analizeze faptele prezentate de mama adolescentului.