Biroul de Comunicare al Universităţii din Oradea a anunţat că rectorul Cornel Antal s-a sesizat cu privire la "cazul de cercetare penală în care este implicat un cadru didactic de la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea".

Potrivit unui comunicat de presă, în cursul zilei de luni, Antal a solicitat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, lămuriri cu privire la cazul conferenţiarei Michaela Timar, anchetată penal pentru că a primit mită de la studenţi o broşă de aur. "Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a confirmat faptul că doamna conf.dr. Michaela Timar este urmărită penal pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Prin urmare, rectorul Cornel Antal a emis luni, 27 iunie 2011, o decizie prin care doamna conf. dr. Michaela Timar este suspendată din activitatea de examinare a studenţilor. Aşteptăm finalizarea anchetei după care vor fi luate măsurile legale ce se impun", se arată în comunicat.

Conducerea Universităţii a mai menţionat că "respinge orice fel de metode frauduloase venite din partea cadrelor didactice ori folosite de studenţi pentru a promova un examen". Aceasta a mai precizat totodată că se "bazează în continuare pe colaborarea poliţiei în depistarea încercărilor de fraudare a examenelor precum şi în ce priveşte cazurile de comercializare de lucrări de licenţă sau disertaţie".

Informarea reaminteşte şi că în 2010, rectorul a sesizat poliţia şi vizavi de comercializarea lucrărilor de finalizare a studiilor, solicitând, de asemenea, tragerea la răspundere a persoanelor care practică acest lucru.

Parchetul Bihor a anunţat luni că Michaela Timar, conferenţiar universitar la Facultatea de Medicină şi Farmacie Oradea, este cercetată pentru luare de mită, după ce a fost denunţată de studenţi că a pretins şi primit o broşă de aur pentru a-i promova la examenul de la disciplina endocrinologie.

La percheziţie, poliţiştii au găsit în casa femeii plicuri cu bijuterii de aur de peste 12.000 lei, toate având menţiuni de genul: "Cu drag de la grupa...".