Un profesor de la o şcoală privată din Capitală a fost arestat preventiv, după ce ar fi agresat sexual o elevă de clasa a treia. Abuzul a avut loc chiar la şcoală, în timpul orei de sport, iar mai grav este că reprezentanţii unităţii de învăţământ au ştiut, dar nu l-au reclamat pe dascăl.

Digi24.ro scrie că bărbatul în vârstă de 40 de ani este profesor la Şcoala Spectrum din Bucureşti, iar în urmă cu două săptămâni, în timpul unei ore, ar fi atins-o pe fetiţa de 9 ani în zonele intime. Micuţa n-a povestit ce s-a întâmplat, dar a refuzat să mai meargă la ora de sport, motiv pentru care învăţătoarea ei a sesizat conducerea şcolii. 

Văzând că şcoala nu ia nicio măsură, mama copilei a mers la Poliţie şi a depus plângere, iar profesorul a fost arestat pentru 30 de zile. 

Sâmbătă, reprezentanţii Şcolii Spectrum din Capitală au precizat, într-un răspuns transmis la solicitarea News.ro, că au încetat colaborarea cu profesorul cu pricina.

"Vă asigurăm că am colaborat deschis şi transparent cu instituţiile abilitate ale statului. Dorim să informăm, de asemenea, că am încetat colaborarea cu profesorul implicat în acest caz şi că şcoala a demarat o anchetă internă în urma căreia se vor lua toate măsurile legale care se impun. Îi asigurăm pe părinţi şi pe toţi colaboratorii noştri că siguranţa elevilor este o prioritate pentru noi şi că facem eforturi constante pentru a asigura cele mai bune condiţii pentru educaţia copiilor noştri", precizează reprezentanţii şcolii.