Un bihorean a ratat pe mâna lui şansa de a ajunge la catedră. Candidat la examenul de titularizare, la sport, acesta a fost eliminat pe motiv că i-a sunat telefonul în timpul probei, deşi trebuia să-şi fi predat mobilul la intrarea în sală.

Potrivit inspectorului şcolar general interimar, Nicolae Avram, alţi 100 de candidaţi s-au retras din examen, după ce au văzut subiectele. Cei mai mulţi dintre ei au invocat motive personale, dar au fost şi dascăli cărora li s-a făcut rău din cauza căldurii. "Li s-a făcut rău din cauza căldurii, dar nu au fost situaţii deosebite", a declarat Avram.

De asemenea, 132 de candidaţi au absentat de la examen, iar altor patru lucrările le-au fost anulate de preşedintele de comisie, pe motiv că nu au respectat indicaţiile privind modul de completare a fişelor.

Concurenţa la examenul de titularizare a fost una mare: în total, în judeţ sunt disponibile 74 de posturi titularizabile. Cei care nu vor prinde un post de profesor titular vor putea opta pentru unul din cele 1.022 de fracţiuni de posturi.