Procurorii orădeni au anunţat, joi, că îl cercetează penal pe un profesor de religie, pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Potrivit unui comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, de altfel unul foarte lapidar, dosarul penal a fost deschis după ce, pe 12 octombrie 2020, în incinta Penitenciarului Oradea, „numitul Simuţ Sorin, profesor de religie, a ţinut ore în cadrul şcolii din penitenciar, astfel îmbolnăvindu-l pe deţinutul Ghemnat Romeo Alexandru cu virusul Sars-Cov-2”.

Procurorii nu au oferit niciun detaliu suplimentar, aşa că nu au lămurit de când ştia profesorul că este infectat, dacă avea o decizie de izolare sau de carantină emisă de Direcţia de Sănătate Publică ori dacă a mai intrat în contact şi cu alte persoane.

De asemenea, nu au comunicat nici cum au evoluat, din punct de vedere medical, profesorul sau deţinutul infectat.

Cert este că Simuţ nu este singurul dascăl bihorean urmărit penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. În luna septembrie, Parchetul Oradea a mai anunţat că îl cercetează pe profesorul Nelu Pop, de la Liceul cu Program Sportiv Bihorul, după ce acesta s-a filmat în clasă, alături de elevi, fără mască de protecţie, iar în noiembrie, aceiaşi procurori au demarat o anchetă pe numele profesoarei Anca Hulber, de la Şcoala Dacia din Oradea, care de asemenea nu a purtat mască în timpul orelor cu elevii.