Universitatea din Oradea le-a demonstrat unor profesori care au ajuns la vârsta pensionării că le respectă cariera și meritele.

Într-o ședință festivă comună a Consiliului de Administrație și a Senatului academic, a fost oferit titlul de profesor emerit pentru zece cadre didactice. Potrivit unui comunicat al UO transmis marți, ceremonia a fost condusă de rectorul Constantin Bungău și de președintele Senatului academic, Aurel Vasile Căuș.

Printre profesorii omagiați se numără și fostul rector Cornel Antal, care începând din acest an universitar nu mai este titular al Facultății de Inginerie Energetică și Management Industrial, fiind pensionar.

Aceeași distincție au primit-o profesorii Aurora Carmen Mancia (fostă decană a Facultății de Construcții, Cadastru și Arhitectură), Andrei Luncan (Facultatea de Construcții, Cadastru și Arhitectură), Radu Bodea (Facultatea de Drept), Vári Kakas Ștefan Acațiu (Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației), Ecaterina Hanțiu (Facultatea de Litere), Magdalena Danciu (Facultatea de Litere), Valentin Chifor (Facultatea de Litere), Ioan Chereji (fost decan al Facultății de Protecția Mediului) și Florica Ștefănescu (Facultatea de Științe Socio-Umane).

De asemenea, trei profesori pensionari au primit un alt titlu onorific din partea Senatului academic: Cornel Antal, specialistul în enologie Dorin Popa (Facultatea de Protecția Mediului) și medicul Gheorghe Carp (Facultatea de Medicină și Farmacie) au devenit senatori de onoare ai forului legislativ. Asta înseamnă că ei vor putea participa la ședințele Senatului, vor putea înainta propuneri, dar nu vor putea vota.

Distincțiile acordate „sunt semne ale recunoștinței pe care o purtăm colegilor noștri”, a punctat, în cadrul ceremoniei, rectorul Constantin Bungău, iar președintele Senatului, Aurel Vasile Căuș, a mulțumit tuturor dascălilor care au contribuit la creșterea gradului de cunoaștere a universității, atât la nivel național, cât și internațional.

În finalul evenimentului, corul Departamentului de Muzică al Facultății de Arte, coordonat de lectorul Carmen Rus, a primit aplauzele tuturor celor prezenți, impresionând audiența printr-un concert de colinde.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!