BIHOREANUL a prezentat, în urmă cu două săptămâni, un caz revoltător: 13 absolvenţi ai Liceului Don Orione din Oradea au primit la examenul de informatică din cadrul Bacalaureatului variantele de subiecte greşite, mai precis cele specifice profilului de matematică-informatică intensiv, în timp ce ei absolviseră o clasă de neintensiv. Mai mult, lucrările lor au fost corectate după baremul subiectelor de neintensiv, ceea ce înseamnă că, chiar dacă ar fi rezolvat bine exerciţiile, nu au fost punctaţi.

Potrivit inspectorului şcolar de specialitate - informatică, Ismet Omer, o comisie formată din doi profesori de informatică au analizat situaţia. "S-au verificat documentele de examen, s-au re-evaluat lucrările şi am constatat că problema este reală. Trei subpuncte au fost diferite între cele două variante, iar diferenţa de punctaj a fost de 0,4, ceea ce înseamnă că nota finală a elevilor a fost scăzută cu 0,4 puncte", a declarat Ismet Omer pentru BIHOREANUL.

Conform metodologiei de Bacalaureat, dacă la re-evaluarea lucrării diferenţa este mai mică sau egală cu 0,4 puncte, nota nu se modifică, astfel că cei 13 elevi vor rămâne, cum era de aşteptat, cu notele pe care le-au luat.

Cât despre sancţiunea pe care vinovaţii pentru această problemă, adică membrii comisiei de Bacalaureat şi profesorii corectori, o primesc, Ismet Omer a declarat că nu ţine de competenţa sa. Totuşi, surse neoficiale au declarat pentru BIHOREANUL că, cel mai probabil, aceşti profesori nu vor mai putea face parte din comisii de Bacalaureat în următorii 2-3 ani.

Citeşte pe această temă şi "Absolvenţi furaţi la puncte"