După ce a primit mai multe solicitări din partea unităţilor de învăţământ din oraş pentru achiziţia de mobilier şcolar, îndeosebi bănci, Primăria Oradea a perfectat o înţelegere cu Colegiul Tehnic Andrei Şaguna.

„Am avut discuţii cu conducerea Colegiului Şaguna, să facă aceste bănci în atelierele de producţie ale şcolii. Ne-au comunicat că anul acesta au capacitatea să facă 200 de bănci”, a declarat viceprimarul Huszar Istvan, lăudând colegiul, axat pe specializări tehnice şi de şcoală profesională, că are interesul să-şi pregătească elevii viitori mexeriaşi. „La o astfel de lucrare învaţă şi lăcătuşul, şi sudorul şi, mai ales, tâmplarul”, a precizat viceprimarul.

Colegiul Tehnic Andrei Şaguna are mai multe ateliere dotate cu toate aparaturile necesare, prin proiecte pe fonduri europene. Lucrările comandate de alte şcoli vor fi făcute în timpul orelor de practică, de elevi şi profesori împreună.

Huszar a mai spus că Primăria va comunica tuturor şcolilor din oraş ca, pentru mobilierul necesar, să se adreseze direct conducerii Colegiului Andrei Şaguna.