Starea deplorabilă a DN 76 a făcut ca numărul turiştilor să scadă semnificativ vara aceasta la peşterile Farcu şi Meziad, ambele în Munţii Pădurea Craiului.

Din acest motiv, Centrul pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă, administratorul peşterilor, a pregătit pachete speciale de vizitare pentru excursiile elevilor şi profesorilor, care astfel poate se îndură să străbată şoseaua-dezastru.

Astfel, până pe 15 decembrie, dacă vor merge în vizită în ambele peşteri, elevii vor plăti câte 5 lei pe bilet, ceea ce înseamnă că ambele obiective turistice pot fi vizitate contra unui tarif de 10 lei/elev. Pentru adulţii care îi însoţesc, tariful este de 10 lei pe persoană la fiecare peşteră.

„Dacă alegeţi să vizitaţi doar unul dintre aceste obiective turistice, Peştera Meziad sau Peştera cu Cristale din mina Farcu, costul unui bilet de intrare este de 7 lei pentru un elev şi 10 lei pentru adult”, informează CAPDD.

Grupurile mai mari de10 elevi pot intra în peşteră cu doi adulţi, cadre didactice sau părinţi, care nu plătesc bilet.

Cele două peşteri sunt deschise vizitatorilor lor în fiecare zi a săptămânii, între orele 10 şi 17. Cei curioşi pot obţine mai multe detalii la numărul de telefon 0359/410.556 sau la adresa de email contact@capdd-bihor.org.

Peşterile Farcu şi Meziad se află în Munţii Pădurea Craiului, la 150 km distanţă de Cluj-Napoca si la 90 km de Oradea. Ambele grote fac parte din reţeaua internaţională ISCA - peşteri amenajate cu pasarele şi sistem de iluminat încât să ofere turiştilor experienţe deosebite, în condiţii de maximă siguranţă, atât pentru cei mari cât şi pentru cei mici.

Citeşte şi articolul "Amatorii de plimbări prin natură, invitaţi pe o potecă dedicată pădurii la Vadu Crişului (FOTO)"