Profesorul universitar Sorin Şipoş, prodecanul Facultăţii de Istorie, Geografie şi Relaţii Internaţionale, a adus un plus de imagine Universităţii din Oradea. Şipoş a fost premiat de Academia Română cu distincţia "Dimitrie Onciul" pentru cartea "Silviu Dragomir - Istoric", monografie publicată de Şipoş în 2008. Referenţi au fost academicianul Ştefan Ştefănescu şi dr. Ioan Bolovan.

"Este o onoare, un prestigiu şi un lucru deosebit pentru fiecare dintre noi, cei care putem să beneficiem de un premiu al Academiei Române. Este de asemenea un lucru deosebit pentru Universitatea din Oradea, o universitate care nu se bucură de apreciere în plan naţional", a declarat Şipoş miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Cartea orădeanului a fost propusă de trei academicieni pentru acordarea premiului şi a fost aleasă alături de alte 14 lucrări din totalul de aproximativ 120 de propuneri.

Pe lângă recunoaştere, Şipoş a primit drept răsplată o diplomă şi suma de 2.000 de lei. Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc pe data de 16 decembrie.