Profesor de desen la Şcoala Gimnazială Nicolae Bălcescu, licenţiat şi în psihopedagogie, Vasile Gheorghe, membru al ALDE Bihor, a vorbit miercuri din nou despre programul "Şcoală după şcoală" care, spune aceasta, "a fost transformat într-o fabrică de bani".

"Nici după apariţia în presă a acelor materiale în care spuneam că există o stare ilegală-legală în şcoala românească în ceea ce priveşte Programul "Şcoală după Şcoală" nu s-a modificat nimic. Niciunul dintre organele competente nu s-a sesizat, nici măcar Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor", a spus profesorul.

În luna octombrie, Vasile Gheorghe afirma, tot într-o conferinţă de presă, că programul "Şcoală după Şcoală" a ajuns o sursă de îmbogăţire şi de corupţie, pe spatele părinţilor, care plătesc pentru a-şi lăsa copiii undeva până la ora 16, respectiv al copiilor care ajung acasă obosiţi.

Miercuri, profesorul a afirmat că a reuşit să discute pe această temă cu inspectorul şcolar general Alin Novac-Iuhas, care i-ar fi spus că "nu este treaba IŞJ Bihor ce se întâmplă după orele de curs".

"Mie nu mi se pare normal ca după ora 12, în aceeaşi clasă, învăţătorii să se transforme în agenţi economici, care încasează mii de lei pe lună, dar plătesc doar 100 de lei pe lună pentru închirierea sălii de curs", a declarat Vasile Gheorghe, adăugând că se va adresa Consiliului Local Oradea pentru a creşte aceste tarife.

De asemenea, Vasile Gheorghe susţine că normal ar fi ca banii pentru "Şcoală după şcoală" să treacă prin casieria şcolii, iar învăţătorii să fie plătiţi pentru că stau cu copiii, şi nu să-şi însuşească direct banii.

Citeşte pe această temă şi: Ban după ban! Învăţătoarele încalcă legea luând bani de la părinţi pentru "Şcoala după Şcoală"