După ce la sfârșitul săptămânii trecute şi-a dat demisia din funcţia de şef al Inspectoratului Şcolar Bihor, profesorul Virgil Blage a ţinut să transmită marți BIHOREANULUI mai multe precizări.

Între altele, Blage spune că speră să vadă şi alte demisii ale persoanelor "care au condus la această situaţie", însă nu dă detalii concrete nici cu privire la motivele şi situaţia care l-au determinat să demisioneze, și nu pomeneşte nici numele persoanelor la care face referire.

Totuşi, susține că după data de 1 septembrie, când va reveni din concediu, este dispus să ofere mai multe lămuriri.

Vezi mai jos precizările:

"1. Nu am de reproşat nimic nimănui;

2. Am fost loial şi integru in tot acest timp;

3. Multumesc celor care au avut încredere in mine;

4. Nu comentez acuzele care mi-au fost aduse, cu o singura excepţie, cea legata de calitatea mea intelectuala! (cu trimitere la faptul că directorul Colegiului Onisifor Ghibu l-a catalogat „analfabet funcţional”, spunând că nu înţelege legislaţia şi că, în realitate, şcoala îndeplineşte criteriile pentru a fi colegiu n.r.),

5. Nu retractez nimic din ceea ce am afirmat pana acum;

6. Sunt hotărât sa-mi apar onoarea pana la capăt indiferent de poziţia pe care o ocupa cei care ma denigrează!

7. Sper ca sacrificiul meu sa nu fie unul inutil şi sa vedem şi alte demisii/demiteri ale persoanelor care au condus la aceasta situaţie.

8. Aşa cum am promis, dupa 1 Septembrie voi reveni cu mai multe detalii, dacă îmi vor fi solicitate.

9.  Multumesc in mod special domnului primar Birta şi îl asigur de întreaga mea consideratiune şi intregul meu sprijin in tot ceea ce întreprinde", a transmis el BIHOREANULUI.

Cine este noul șef al ISJ

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, începând de luni, IŞJ Bihor are un nou şef, în persoana fostului adjunct, profesorul Horea Abrudan, numit vineri prin ordin al ministrului Educaţiei, după ce Blage a demisionat.

Contactat sâmbătă de BIHOREANUL, Blage, aflat în concediu, nu a răspuns apelului telefonic, dar printr-un mesaj a precizat că îşi va continua concediul până la 1 septembrie, după care se întoarce la Colegiul Economic Partenie Cosma, unde anterior ocupase funcţia de director.

Nici atunci Blage nu a dorit să precizeze motivele demisiei, promiţând că mai multe detalii va oferi după revenirea din vacanţă.

Mandatul lui Blage, numit în mai 2020 la conducerea IŞJ Bihor, a fost marcat de controverse, acesta intrând în conflict cu unii directori de şcoli din Oradea. Florin Nicoară (Colegiul Naţional Emanuil Gojdu), Iulius Timar (Colegiul Naţional Onisifor Ghibu) ori Gheorghina Bîrlădeanu (fosta directoare a Şcolii Gimnaziale Avram Iancu) sunt câteva exemple care s-au lăsat cu acuzaţii la Ministerul Educaţiei, ba chiar şi cu plângeri penale.

Noul şef al IŞJ Bihor, Horea Abrudan (foto) este profesor titular de matematică la Colegiul Tehnic Mihai Viteazul. El a fost numit inspector general adjunct în 2020, după ce vreme de câţiva ani a fost inspector responsabil de managementul resurselor umane.

Membru PNL Bihor, Abrudan a fost în cărţi să fie numit şef al Inspectoratului Şcolar şi anul trecut, dar până la urmă preşedintele organizaţiei, Ilie Bolojan, l-a recomandat pe Virgil Blage, un liberal cu state vechi.