Administrația Națională de Meteorologie a publicat luni estimarea valorilor termice pentru următoarele două săptămâni, adică pentru perioada 26 februarie - 10 martie.

„Iarna calendaristică se va încheia cu o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă, cu maxime ce se vor menține la o medie zilnică de 19 - 20 de grade și minime ce vor oscila între 5 și 7 grade”, se arată în prognoza pentru regiunea Crișana, ce include și județul Bihor.

Conform meteorologilor, în primele zile din martie, media zilnică a temperaturii maxime va fi de 16 - 17 grade, iar după 5 martie sunt estimate valori în jurul a 13 grade.

Conform ANM, temperaturile minime la început de martie vor fi în medie de 5 - 6 grade, însă spre finalul primei decade, la fel ca și în cazul temperaturilor maxime, se remarcă o scădere până la valori de 1 - 2 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată după data de 5 martie. Până atunci regimul pluviometric se va menține deficitar, ploile urmând a fi slabe și pe arii restrânse, spun meteorologii.

La munte, media zilnică a temperaturilor maxime până la finalul lunii februarie se va menține la 8 grade. Primăvara va debuta cu valori termice diurne ușor mai scăzute, respectiv o medie pentru întreaga zonă de 6 grade, iar după data de 5 martie va scădea treptat până la valori în jurul a 2 grade.

„Evoluția va fi asemănătoare și în cazul temperaturilor minime, aceastea urmând a avea o medie de 0...2 grade în prima săptămână și cu o tendință de scădere treptată până spre -4 grade în a doua săptămână. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată după data de 5 martie. Până atunci precipitațiile vor fi slabe și se vor semnala pe arii restrânse”, arată ANM.

Vedeți mai jos prognoza pe fiecare regiune în parte!

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!