Administrația Națională de Meteorologie a publicat luni estimările meteo pentru următoarele 2 săptămâni, pe regiuni, meteorologii precizând că, în Crișana, vor fi temperaturi chiar și de 33 de grade.

„Temperatura aerului, cu mici variaţii la începutul primei săptămâni de prognoză, va fi în creştere treptată până în jurul datei de 10 iunie, astfel încât vremea va fi călduroasă, apoi va avea o tendinţă uşoară de scădere, dar se va menţine mai caldă decât în mod normal pentru jumătatea lunii iunie. Valorile termice diurne vor avea medii de la 24 de grade în primele zile din interval, până la 32...33 de grade la începutul săptămânii a doua de prognoză, iar ulterior vor scădea spre 28 de grade la sfârşitul perioadei de anticipaţie”, se arată în informarea meteo privind regiunea Crișana. 

Temperaturile minime se vor situa între 12 şi 17 grade, cu cele mai mari valori în nopţile din 10 – 11 iunie. De asemenea, „gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat în primele zile din interval şi cu precădere după data de 11 iunie”.

Prognoza pentru perioada 3-16 iunie:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!