Filarmonica de Stat oferă două seri muzicale în sala Enescu Bartok. Marţi, vor putea fi audiate notele melodioase ale viorilor în recitalul cameral de la ora 19. Din program fac parte lucrări de A. Honegger: Sonatina pentru viori, H. 29, de Miklós R.: Sonata pentru două viori, op. 15, şi de S. Prokofiev: Sonata pentru două viori, op. 56. Solistele recitalului cameral sunt violonistele Teodora Buia şi Sonia Vulturar.

Joi seară, tot de la ora 19, concertul simfonic al orchestrei propune Italianca în Alger a lui G. Rossini - uvertura, Concert nr. 1 pentru vioară şi orchestră în Re major, op. 6, semnat de N. Paganini şi Simfonia a II-a în Re major, op. 73, de J. Brahms. Artiştii invitaţi sunt dirijorul italian Andrea Barizza şi violonistul Roman Kim, din Germania.

Roman Kim a început studiul viorii la vârsta de patru ani și la frageda vârstă de 7 ani devine câștigătorul unei competiții naționale. Studiază la Moscova şi Köln, la clasa cunoscutului Viktor Tretiakov. Roman Kim cântă pe o vioară „Superior” Alexander Hazin.

Dirijorul invitat, Andrea Barizza, a absolvit Conservatorul de Muzică „Giacomo Puccini” din La Spezia, secția pian. A participat la numeroase masterclass-uri susținute de maeștrii Piero Bellugi, Vladimir Jurovskij, Viktor Tretiakov.

În paralel, Filarmonica de Stat susţine concerte-lecţie cu tema „Lumea operei”, vineri de la ora 10.30, în limba română şi de la ora 12, cu prezentare în limba maghiară. Dirijorul este Janko Zsolt, iar solişti sopranele Valentina Puşcaş şi Antal Zsuzsanna, şi Meszaros Levente bariton.