Pentru echipa orădeană de baschet masculin CSM Universitatea urmează o perioadă dificilă cu trei jocuri consecutive în deplasare. "Roş-albaştrii" au programate, astfel, două partide în EuroChallenge şi una în Liga Naţională.

Mai întâi, marţi seara, formaţia orădeană va evolua în Rusia, cu începere de la ora 18, în faţa celor de la Avtodor Saratov, în etapa a V-a a grupei D a FIBA EuroChallenge. Apoi, sâmbătă, 13 decembrie, de la ora 18.45, formaţia orădeană va evolua la Piteşti, în compania formaţiei locale BCM U, pentru ca marţi, 16 decembrie, de la ora 19, să disputa în Turcia jocul cu formaţia Tofas Bursa, în ultima etapă a fazei grupelor EuroChallenge.

Conform site-ului oficial, CSM U Oradea va avea în această perioadă un număr limitat de antrenamente, fiind adesea blocată în tranzit. "Cu toate că numărul şedinţelor de pregătire va scădea, nivelul de oboseală va fi extrem de ridicat în condiţiile în care se vor pierde inclusiv nopţi pe şosea, în aeroport ori în aer. Până la ultimul meci din acest an calendaristic vor exista doar două zile în care echipa nu va călători şi va putea să se odihnească, respectiv să se antreneze la un nivel normal", se arată pe portalul oficial.

În ceea ce priveşte deplasarea în Rusia, aceasta reprezintă o veritabilă provocare în condiţiile în care accesul de la Moscova spre Saratov se face de pe un aeroport care nu are curse de la Budapesta sau Bucureşti. Legătura între Moscova şi Saratov este asigurată de o singură companie aeriană, care programează zboruri dintr-un aeroport mic, unde numărul de zboruri internaţionale este limitat.

Prin urmare, la plecare, CSM-ul s-a deplasat până la Viena, acolo unde a găsit legătura în Moscova fără să fie nevoie de schimbarea aeroportului (lucru ce ar fi însemnat costuri suplimentare, respectiv câteva ore cu autocarul prin Moscova, distanţa între cele două aeroporturi din capitala Rusiei fiind de aproximativ 90 kilometri). În schimb, "la întoarcere, roş-albaştrii vor călători pe ruta Saratov - Moscova - Munchen - Budapesta, din acelaşi considerent, adică imposibilitatea de a găsi curse din acelaşi aeroport din capitala Rusiei spre Bucureşti sau Budapesta".

Meciul de la Saratov, care va opune prima clasată din grupă, formaţia locală Avtodor, şi ultima, CSM Oradea, va putea fi urmărit în transmisiune directă pe canalul You Tube -Avtodor TV. În ceea ce priveşte meciul de sâmbătă de la Piteşti, acesta va fi transmis în direct la Digi Sport.