În perioada în care instituţiile de învăţământ sunt închise, copiii bihoreni sunt așteptați pe pagina de Facebook a Teatrului Arcadia, acolo unde vor putea face cunoştină cu actorii trupei, vor vedea înregistrări ale unor spectacole cunoscute şi vor învăţa să creeze jucării.

Potrivit unei informări transmise vineri de instituţie, pe pagina teatrului vor apărea în fiecare zi, începând de luni, 23 martie, de la o anumită oră câte un filmuleț dedicat picilor. 

"În fiecare zi de luni publicul nostru va face cunoştinţă cu un actor al Trupei Arcadia. Vom afla, împreună, ce cărţi le-au marcat copilăria, care sunt năzbâtiile înfăpuite în copilărie, cum ar transforma cu o baghetă magică lumea într-una mai bună pentru copii, şi multe alte poveşti, dezvăluiri sau întâmplări haioase", se arată în comunicat.

Marţi va fi o zi dedicată poveştilor de seară. Actorii vor spune poveşti de noapte bună de la ora 19.30. În următoarea zi, de la ora 11, pe pagina de Facebook a Teatrului va fi publicat un tutorial în care cei mici vor învăţa să creeze jucării din materiale reciclabile sau trucuri de magie. 

Joi pe pagina instituției vor fi publicate filmulețele trimise de copii bihoreni care doresc să participe la o competiție organizată de Teatru. Ei trebuie să se filmeze în timp ce cântă, dansează, interpretează un rol sau creează alte acte artistice, cele mai populare video-uri fiind premiate cu bilete la spectacole. 

Vineri este ziua filmulețelor-surpriză, iar programul se va încheia sâmbătă, când de la ora 11, va fi publicat câte un spectacol de teatru. De sâmbăta viitoare, 27 martie, pe pagina de Facebook va fi disponibilă o înregistrare a spectacolului "Motanul încălţat" în regia lui Traian Savinescu, dedicat copiilor cu vârste mai mari de 6 ani.