Primăria a prelungit, la cererea orădenilor, programul de vizitare a expoziţiei despre viaţa şi opera contelui maghiar născut în Cluj, Bánffy Miklós, intitulată "Iluzie şi reflecţie" şi găzduită de Cetatea Oradea. Iniţial expoziţia a avut un program restrictiv, putând fi văzută în zilele lucrătoare între orele 12 şi 15.30.

"Vă informăm că datorită cererii mari din partea publicului pentru vizitarea expoziţiei "Iluzie şi reflecţie: Viaţa artistică a lui Banffy Miklos", programul acesteia a fost prelungit. Astfel, expoziţia poate fi vizitată: luni, miercuri şi vineri între orele 12:00 - 15:30, marţi şi joi între 15:30 - 18:00, iar sâmbătă între orele 10:00 - 14:00", se arată într-un comunicat trimis miercuri de biroul de presă al Primăriei Oradea.

Expoziţia "Iluzie şi reflectare: Viaţa artistică a lui Banffy Miklos" prezintă viaţa şi cariera artistică a contelui Banffy Miklos, artist şi om al renaşterii. Expoziţia realizată cu sprijinul Primăriei Oradea şi al Asociaţiei Civice pentru Cetatea Oradea este deschisă publicului din 22 ianuarie în corpul C al Cetăţii şi poate fi vizitată până pe 28 februarie.  

Până acum expoziţia "Iluzie şi reflecţie" a fost prezentată în 32 de muzee şi a fost vizitată de circa 52.000 de vizitatori.

Contele Bánffy Miklós, o personalitate marcată a începutul de secol XX, a fost scriitor, grafician, scenograf şi politician, deţinând o perioadă funcţia de ministru de externe al Ungariei. Totodată, el a fost proprietarul castelului de la Bonţida, cunoscut tinerilor ca locul în care se desfăşoară festivalul Electric Castle.