După aproape o lună în care au fost suspendate pentru a opri răspândirea gripei în rândul pacienților, vizitele aparținătorilor în Spitalul Județean din Oradea sunt permise din nou.

Reluarea acestora este însoțită, însă, de restricții privind durata și numărul vizitatorilor, la fel ca înainte de suspendarea programului de vizitare.

Două ore pe zi

Începând cu data de 1 martie, programul de acces al vizitatorilor în Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor este de 2 ore pe zi, a informat, joi, unitatea sanitară, printr-un comunicat de presă.

Potrivit acestuia, vizitele vor fi permise zilnic, cu începere de vineri, între orele 15.00 și 17.00 în staționarele I (din strada Gheorghe Doja), II (din Rogerius), IV (de pe Izvorului), V (de pe strada Pasteur) și VI (de pe Republicii).

În staționarul III (Maternitate), programul de vizitare este cuprins zilnic între orele 14.00 – 16.00.

De la acest program vor fi exceptate secțiile de Terapie Intensivă din toate staționarele unde acestea funcționează (I, II și III), precum și USTACC (Unitatea de Supraveghere și Tratament Avansat pentru Pacienții Cardiaci Critici), unde vizitarea este restricționată la o singură oră pe zi, între 11.00 – 12.00 la staționarul din Rogerius (fostul Municipal), între 12.00 și 13.00 la ATI I (de pe Doja) și III (Maternitate), între 12.00 – 13.00 la USTACC.

Condiții și derogări

Spitalul Județean din Oradea precizează că „secțiile care au internați pacienți în fază terminală vor permite accesul vizitatorilor și în afara programului mai sus menționat, cu acordul medicului curant care va programa vizita”.

De asemenea, unitatea arată că accesul vizitatorilor în salon va fi permis după cum urmează: 1 vizitator/pacient; 1 vizitator/pacient în saloanele cu un număr de cel mult 3 paturi (pacienții putând fi vizitați doar pe rând), 1 vizitator/pacient în saloanele cu un număr de 4-6 paturi (putând fi vizitați maximum doi pacienți în același timp).

În toate secțiile, durata vizitei este limitată la 15 minute, iar vizitatorii sunt obligați să poarte echipament de protecție asigurat în mod gratuit de unitatea sanitară.

Nu se va permite accesul persoanelor care prezintă semne clinice de infecții acute sau care sunt în stare de ebrietate ori sub influența unor substanțe halucinogene.

Din cauza virozelor și a Covid

La mijlocul lunii ianuarie, conducerea Spitalului Județean a decis suspendarea vizitelor în anumite secții și restricționarea în altele, din cauza situației epidemiologice generate de creșterea incidenței infecțiilor respiratorii, în special a cazurilor de gripă și de infectare cu SARS-CoV-2, vizitele fiind permise doar în situații excepționale, la pacienții în stare terminală.

La începutul lunii februarie, exceptând acest tip de vizite, toate celelalte au fost suspendate, din același motiv, la fel cum s-a întâmplat în întreaga țară, în baza unui ordin al Ministerului Sănătății.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!