Ministerul Muncii a propus ca şi ziua de luni, 29 noiembrie, să fie zi liberă nelucrătoare, astfel încât să se facă o "punte" între weekendul 27-28 şi sărbătorile legale din 30 noiembrie - Sfântul Andrei şi 1 Decembrie - Ziua Naţională a României.

"Având în vedere că zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie sunt zile libere stabilite prin Codul Muncii şi că în acest an cele 2 zile pică în zilele de marţi şi miercuri, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a transmis în avizare externă proiectul de HG pentru ca ziua de luni, 29 noiembrie 2021, să fie nelucrătoare", precizează o informare de presă a Ministerului Muncii, citată de Hotnews.ro.

Dacă proiectul va fi adoptat, bugetarii se vor bucura de o mini-vacanţă de cinci zile. De asemenea, nici elevii şi profesorii nu ar mai merge la şcoală pe 29, având astfel trei zile fără şcoală în intervalul 29 noiembrie - 1 decembrie. Semestrul întâi se va finaliza pe data de 22 decembrie, astfel că 23 decembrie este prima zi a vacanţei de iarnă.