Asociația Nevăzătorilor Bihor (ANB) dă startul unui nou proiect dedicat bihorenilor cu deficiențe de vedere, care sunt invitați la ateliere de țesut și croșetat, în excursii la un muzeu tradițional ori la concursuri de cultură generală și workshopuri pentru dezvoltarea motricității.

Proiectul „Tradiții și percepții adaptate nevăzătorilor” are ca scop lărgirea spectrului cultural al persoanelor cu deficiențe de vedere de pe raza județului Bihor, prin participarea la activități adaptate nevoilor specifice ale acestora.

„Pentru aceștia, perceperea valorii unui element tradițional este o adevărată provocare, acesta neputând fi descoperit în totalitate. Ne propunem să aducem persoanele cu deficiențe de vedere cât mai aproape de moștenirile strămoșilor, astfel încât acestea să le poată percepe, aprecia, pentru a se putea implica și trăi obiceiurile străbune, valorificând adevăratul patrimoniu cultural local prin mijloace adaptate dizabilității pe care o au”, a transmis președintele ANB, Mihai Merca.

Prin acțiunile propuse, nevăzătorii își vor îmbunătăți cultura generală, vor fi implicați în activități de dezvoltare multi-senzorială și vor intra în contact cu materiale audio-video care îi vor ajuta să descopere lumea din jurul lor.

Proiectul se va desfășura până la finalul lunii octombrie, iar cei interesați se pot înscrie până pe 2 octombrie. Doritorii trebuie doar să contacteze Asociația Nevăzătorilor Bihor, prin email, telefon sau pagina de Facebook.

Proiectul este realizat cu sprijinul municipiului Oradea și al Consiliului Local Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!