Prima ediţie a Swimathon Oradea a adunat, în urma maratonului de înot cu scop caritabil organizat sâmbăta trecută, peste 27.000 de lei.

Organizatorii au anunţat miercuri că, în cadrul Swimathon 2013, competiţie în care s-au înscris 11 proiecte, au înotat 111 orădeni, profesionişti sau nu, care au totalizat, în urma calculelor finale, 1.257 de lungimi de bazin.

La individual, cele mai multe lungimi de bazin au fost realizate de Cristian Băcuţ, care a reuşit să înoate 40 de lungimi pentru proiectul "Femina" aparţinând organizatorilor. La echipe, cei mai rezistenţi a fost Old Boys, care au parcurs 62 de lungimi de bazin pentru proiectul "Împreună schimbăm destinul lui George".

Până la acum în contul celor 11 proiecte s-au strâns în total 27.379 lei, din care 9.924 lei au fost donaţi la Bazinul Olimpic în timpul evenimentului, iar diferenţa de 17.455 lei reprezintă donaţii ale companiilor din Oradea pentru proiectele pe care le-au susţinut. Multe dintre acestea, precum Cesal, Celestica, Proges şi Double Tree by Hilton, au avut chiar şi echipe înscrise la înot pentru a susţine cauza aleasă.

Organizatorii preciează că cei interesaţi să sprijine proiectele caritabile o mai pot face până pe 31 iulie pe site-ul www.swimathon.fundatiacomunitaraoradea.ro. Proiectul care va strânge cei mai mulţi bani va mai primi de la organizatori un premiu de până la 4.000 de lei.

Proiectele înscrise la prima ediţie a Swimathon Oradea sunt: "Şcoala care salvează copaci" - Rotaract Club Oradea, "Educaţie şi acţiune ecologică pentru viitorul sănătos al Oradiei" - Academia Civică Bihor, "Şanse egale pentru tineri cu dizabilităţi - Reabilitarea Casei Franz Max" - Asociaţia Alsterdorf, "Şi TU poţi să pui o cărămidă la Construcţia unui Centru Hospice pentru Oradea!" - Fundaţia Hospice Emanuel, "O şansă pentru animale" - Asociaţia Happy Dogs and Other Animals, "Leo Sports Day" - Asociaţia LEO Black Eagle Oradea, "Incubator107" - Incubator107 Oradea, "Împreună schimbăm destinul lui George!" - Asociaţia Pro Cariere, "Money Sense" - AIESEC Oradea. Fundaţia Comunitară Oradea a participat cu 2 proiecte: "YouthBank România" şi "Femina".

Citeşte mai mult pe această temă în materialul: 1.000 de lungimi de bazin parcurse la Swimathon 2013: Fostul şef al Poliţie bihorene, printre înotători (FOTO)