Cea de-a doua ediție a proiectului cultural „Tipografia de idei - #hailamuzeu” a pregătit noi evenimente pentru orădeni.

În curtea Muzeului Țării Crișurilor, curioșii pot viziona gratuit filmele „Visul”, alături de actorii Vlad Logigan, Magda Catone și regizorii Cătălin Saizescu și Ștefan Pătrașcu, și „La Snagov”, unde invitați vor fi producătorul filmului Carmen Tripăduș și actorii Irina Rădulescu și Nicodim Ungureanu.

Cei prezenți vor avea ocazia să ia parte la conferințe la începutul proiecțiilor, iar după vizionare, la dezbateri împreună cu invitații speciali.

Sâmbătă, 27 iulie, de la ora 20.30, va avea loc proiecția comediei „Visul”, care prezintă ghinionul unui tânăr artist atât pe plan profesional, cât și amoros, care a fost trimis în incinta unui penitenciar să regizeze o piesă de teatru.

Duminică seara, 28 iulie, tot de la ora 20.30, va fi proiectată drama „La Snagov”, care tratează linia existentă dintre săraci și bogați, acțiunea constând în pregătirea alegerii viitorului președinte de țară.

În film „se intersectează voluntar lumea largă, «a străzii», cea fără chip și nume cunoscute, cu lumea «exclusivistă» a celor care «fac și desfac»”, după cum se menționează într-un comunicat de presă al Muzeului Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal, organizator al evenimentului alături de Visit Oradea și alți parteneri.

Emanuela Covali

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!