Un proiectil de tun, de calibru 100 de milimetri, provenit din cel de-al doilea Război Mondial, a fost dezgropat miercuri, pe strada Micsandrelor din Oradea.

Muniţia cu pricina a fost depistată în timpul efectuării unor lucrări de amenajare a curţii unei societăţi comerciale. Muncitorii au cerut ajutorul echipajelor pirotehnice ale ISU Crişana, prin apel la 112.

După ce au căutat şi alte posibile muniţii, acestea au transportat şi depozitat proiectilul în condiţii de siguranţă, urmând să-l distrugă prin explozie controlată.

ISU Crişana le reaminteşte bihorenilor că, dacă descoperă muniţii şi elemente de muniţii, trebuie să apeleze de urgenţă numărul unic 112 şi să asigure securitatea locului respectiv până la sosirea echipajelor specializate.

De asemenea, se interzice ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în diferite încăperi sau locuinţe, comercializarea acestora prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase, lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă, introducerea muniţiilor în foc, topirea, tăierea sau demontarea lor.