O echipă formată din reprezentanţi ai Comisiei Europene au evaluat proiectul "Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Bihor", proiect depus spre finanţare de Consiliul Judeţean Bihor, prin care, folosind bani europeni, CJ vrea să îşi respecte obligaţiile de mediu asumate la aderarea la Uniunea Europeană.

Concret, prin acest proiect ar urma să se asigure facilităţile necesare pentru transportul deşeurilor din judeţ la Oradea, unde se află singura haldă de deşeuri funcţională din judeţ.

Aceste facilităţi presupun inclusiv realizarea de staţii de transfer, sortare şi tratare mecanică a deşeurilor în oraşele din Bihor. Totodată, proiectul presupune ecologizarea vechilor gropi de gunoaie din judeţ, inclusiv din Oradea, care, conform legislaţiei în vigoare, nu mai pot fi folosite.

Echipa care a verificat proiectul şi-a dat acordul de principiu pentru acest proiect, a cărui valoare este de 52,4 milioane de euro. Până la sfârşitul lunii aprilie, CJ trebuie să depună aplicaţia de finanţare şi să obţină toate avizele şi acordurile aferente.