Consiliul Judeţean Bihor a publicat vineri dimineaţă, pe site-ul instituţiei, proiectul strategiei culturale a judeţului până în anul 2027, elaborat de Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală, care în baza unui parteneriat între cele două instituţii a realizat un studiu de consum cultural la nivelul judeţului Bihor.

"INCFC a analizat documentele strategice existente şi infrastructura culturală, dar şi managementul şi capacităţile instutuţionale ale entităţilor din subordinea CJ Bihor. Au fost analizate, de asemenea, impactul iniţiativelor private, bugetele alocate şi resursa umană specializată. În final, acestea au condus la un raport final de cercetare şi la direcţii strategice de acţiune, cu recomandări pentru autorităţi şi instituţii", se menţionează într-un comunicat al CJ Bihor, dat publicităţii vineri.

Instituţia menţionează, totodată, că vicepreşedintele Călin Gal a programat întâlniri cu managerii instituţiilor de cultură pentru a se consulta în legătură cu strategia propusă.

Documentul poate fi consultat la avizierul CJ Bihor, la Compartimentul Juridic, precum şi pe site-ul instituţiei, www.cjbihor.ro, la secţiunea Informaţii publice/ Transparenţă/ Transparenţă decizională.     

Orice persoană interesată poate trimite în scris propuneri, sugestii şi opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de acte normativ, ce urmează să fie adoptat prin Hotărâre a consilierilor judeţeni, la adresa de e-mail registratura@cjbihor.ro sau la sediul instituţiei, în termen de 10 zile de la data publicării acestuia, aşadar până luni, 25 octombrie.

Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală (INCFC), instituţie în subordinea Ministerului Culturii, este singurul institut naţional care are ca obiective studierea, cercetarea şi furnizarea de date statistice pentru domeniul culturii, precum şi formarea continuă a celor care aleg o carieră în sectorul ocupaţional cultură.

De precizat că proiectul postat pe site-ul CJ Bihor urmează să fie completat, potrivit Biancăi Firezar, consilier al președintelui Ilie Bolojan, după ce vicepreședintele Călin Gal va avea o consultare cu managerii instituțiilor de cultură subordonate.

Vezi mai jos proiectul!