Proiectul "Tenis în comune şi sate" desfăşurat în ultimele luni în şase comune din Bihor, Tileagd, Vadu Crişului, Rieni, Ţeţchea, Tinca şi Tămăşeu a reuşit să atragă circa 200 de copii din mediul rural în practicarea sportului alb.

Proiectul finanţat de Consiliul Judeţean Bihor, având partener Federaţia Română de Tenis, s-a derulat prin activitatea de voluntariat a şase instructori şi antrenori de tenis care i-au ajutat pe copiii din aceste comune să facă primii paşi în acest frumos şi spectaculos sport.

"Cei 200 de copii din jurul fileului de tenis şi-au însuşit loviturile de bază, forehandul, backhandul şi serviciul", a declarat Mircea Drăgoi, directorul clubului Voinţa Oradea, unul dintre iniţiatorii proiectului.

Însă, pentru a face performanţă în tenis, ca în orice sport, este nevoie de continuitate în pregătire pe tot parcursul anului. Iată de ce construirea de către comunităţile locale a terenurilor de tenis pe zgură sau pe orice altă suprafaţă a fost unul din scopurile principale ale acestui proiect.

"Mircea Monenci, directorul adjunct al Şcolii Gimnaziale din Tămăşeu a înţeles foarte bine importanţa acestui lucru şi, beneficiind de sprijinul nemijlocit al autorităţilor locale, a reuşit să finalizeze terenul sintetic din comună unde cei 27 de practicanţi ai tenisului îşi desfăşoară antrenamentele", a mai precizat Mircea Drăgoi.

În comuna Vadu Crişului oamenii au dus lucrurile şi mai departe. Profesorii de sport de la Colegiul Tehnic nr.1 din localitate, Liviu Luca şi Lucian Reti au preluat "din mers" grupa de copii de la tehnicienii din Oradea şi continuă activitatea demarată de aceştia.

"Aşteptăm veşti la fel de optimiste şi de la Tileagd, Rieni, Ţeţchea sau Tinca. Am văzut şi acolo mulţi copii îndrăgostiţi de mişcare, profesori de sport tineri, chiar cunoscători şi practicanţi ai tenisului. Nădăjduim să nu se lenevească ci să continue şi ei activitatea începută de către tehnicienii din Oradea cu copiii din comună", a mai declarat Drăgoi.