Profesorul Jeff Wilson de la Universitatea Houston Tillotson (Texas) a luat o decizie radicală: s-a hotărât să se mute într-un tomberon de 3 metri pătraţi. După ce şi-a vândut toate lucrurile pe care le avea în apartament, profesorul a cerut aprobarea conducerii Universităţii pentru a locui în tomberon, ca experiment didactic în vederea traiului cu impact redus asupra mediului.

"The Dumpster Project" (Proiectul Tomberon) e menit să arate că oamenii pot trăi într-un spaţiu care are doar 1% din dimensiunea unei locuinţe americane standard. Înalt de 1,8 metri, profesorul este nevoit deocamdată să doarmă cu sacul de dormit pe podeaua tomberonului, cu o parte a corpului ieşită în afară. Apa pe care o va folosi o va scoate dintr-un lac în găleţi şi o va filtra.

Împreună cu studenţii, Wilson şi-a propus ca într-un an să transforme micul spaţiu într-unul confortabil, instalându-i aer condiţionat, lumină şi o toaletă. În final, bărbatul îşi imaginează că va folosi şi becuri eficiente energetic, şi toalete care generează energie.