Eveniment de promovare a unui stil de viață sănătos prin mișcare, „Promenada inimilor” invită orădenii de orice vârstă, duminică, 13 octombrie, între orele 15-19, în Piaţa Unirii, în cadrul FestiFall, la o serie activități oferite în mod gratuit, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii.

Toți cei interesați sunt așteptați să parcurgă un traseu de 3 km, pe jos sau în alergare, să participe la un curs de prim ajutor, cu demonstraţii practice, susţinut de către Asociaţia Caravana cu medici Bihor, precum și la momente demonstrative de dans.

Nici copiii nu sunt uitați, aceștia având la dispoziție un atelier de educație pentru sănătate intitulat „Mâini curate, copii sănătoși”.

În plus, tot gratuit, medici specialişti, rezidenţi şi studenţi vor oferi, într-o caravană mobilă de prevenţie a bolilor cardiovasculare, consultaţii gratuite, în intervalul orar 15-19, și anume: cântărire, măsurare, circumferinţa abdominală, IMC, tensiune, EKG, determinarea hemoglobinei și a saturației în oxigen. Acțiunea este realizată de către Asociaţia Caravana cu Medici Bihor, cu sprijinul Centrului de Transfizie Sanguină Oradea.

De asemenea, specialişti, nutriționiști şi medici vor oferi, tot gratuit, sfaturi despre beneficiile sigure şi imediate pe care mersul pe jos le are asupra sănătăţii, despre optimizarea stilului de viaţă şi necesitatea echilibrului în alimentaţia noastră.

Organizatorii evenimentului sunt: Rotary Club Oradea Insignis, Rotary Club Oradea Art Nouveau, Rotary Club Oradea 1113, Rotary Club Oradea, Rotary Club Băile Felix, Rotaract Club Oradea, cu sprijinul: Caravana cu medici Bihor, Clinica Nevis, Centrul de Transfuzie Oradea, Oradea Running Culture, Visit Oradea, cu implicarea Interact Art Nouveau Oradea şi Interact Oradea, Şcoala de Balet şi Dans Anette.

Evenimentul va avea și un flash-mob la care sunt invitați să participe cât mai mulți doritori, pentru ca „inimile noastre să bată la unison, pentru că ne pasă şi pentru că iubim”, după cum au transmis organizatorii.


Programul complet al evenimentului:

15:00-19:00 - Caravană medicală mobilă: consultații medicale gratuite, pentru prevenirea bolilor cardiovasculare: tensiune, EKG, calcul IMC, circumferința abdominală, determinarea hemoglobinei și a saturației în oxigen.

15:00-19:00 - „Mâini curate, copii sănătoși” - atelier de educație pentru sănătate dedicat copiilor, susținut de către cluburile Rotary.

15:00 - 16:00 - Curs de prim ajutor cu demonstrații practice, susținut de către Caravana cu medici Bihor.

16:00-16:30 - Moment artistic de dans și flash mob, Școala de Balet și Dans Anette.

16:30 - 17:30 - Workshop „Sănătatea inimii", cu medici și nutriționiști care îți oferă sfaturi practice pentru un stil de viață echilibrat și sănătos. Vor participa dr. Raluca Munteanu - medic de recuperare Clinica Nevis, și Lioara Ciugudean - consultant nutriționist.

17:30 - Traseu pietonal de 3 km prin Oradea, pornind din Piața Regele Ferdinand, fie în mers, fie în alergare, alături de Oradea Running Culture.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!