În ciuda faptului că propaganda electorală este interzisă în ziua alegerilor, campania continuă și duminică, online, în Bihor, de pe conturi false de Facebook.

„În cursul dimineții, a fost înregistrată o sesizare referitoare la continuarea propagandei electorale în mediul online, după încheierea campaniei electorale, aceasta fiind în curs de verificare”, se arată într-un comunicat transmis de Centrul de Comunicare Județean (CCJ) Bihor, instituit pe perioada alegerilor și format din angajați ai MAI, în care se subliniază că „toate sesizările de incidente electorale vor fi verificate cu celeritate și echidistanță”.

Sursele BIHOREANULUI spun că propaganda vizează toate partidele politice.

„Sunt mesaje postate majoritatea de pe conturi false de Facebook, în care îndeamnă oamenii să voteze candidatul X sau Y. Astfel de mesaje sunt date și pentru candidați PNL, și PSD, și UDMR, și AUR și USR”, au precizat sursele citate.

De altfel, până la ora publicării acestei știri, pe paginile oficiale de Facebook ale candidaților și organizațiilor locale ale principalelor partide nu apar publicate asemenea mesaje.

Fără evenimente deosebite

Pe de altă parte, comunicatul CCJ precizează că, până la ora 11, la nivelul judeţului nu s-au înregistrat incidente deosebite de ordine publică, care să afecteze desfășurarea procesului electoral.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, o sesizare a fost înregistrată la Lugașu de Jos, unde a dispărut o ștampilă de vot, recuperată ulterior.

Potrivit informării, de la debutul campaniei electorale, până duminică dimineață, au fost semnalate 25 de incidente sau fapte ilegale în context electoral, care au fost verificate toate, iar 4 nu s-au confirmat.

„Cele mai frecvente sesizări au vizat distrugerea sau deteriorarea materialelor electorale - 7  sesizări, posibile fapte de corupere a alegătorilor - 6 sesizări, afișarea mijloacelor de promovare electorală în alte locuri decât cele permise potrivit prevederilor legale - 3 sesizări și 9 alte tipuri de sesizări”, a precizat Poliția.

În această perioadă au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, respectiv o amendă în valoare de 1.600 de lei și un avertisment, iar angajații MAI au întocmit 12 dosare penale.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!