Poliţia Locală şi proprietarii localului Moszkva continuă să se contrazică prin informări de presă pe marginea deciziei de suspendare a activităţii pub-ului pentru 30 de zile. Marţi, cei din urmă au trimis o informare în care arată că Poliţia Locală a făcut public faptul că a primit multe reclamaţii verbale şi scrise în privinţa gălăgiei din local, însă "a omis" să precizeze că "toate aceste reclamaţii provin de la aceeaşi familie şi nu de la diferite persoane".

"Este vorba de un cuplu care a pornit o adevărată cruciadă împotriva cafenelei Moszkva de mult. În vederea asigurării funcţionării cafenelei în cadru adecvat şi civilizat, am luat legătura cu toate familiile care sunt domiciliate în zonă, cerându-le părerea. Cu excepţia familiei sus menţionate toate celelalte ne-au declarat că funcţionarea cafenelei nu le creează nici un fel de disconfort", se arată în informarea semnată de proprietarii Moszkva.

Aceştia au făcut precizări şi în legătură cu măsurătorile de zgomot făcute de Poliţia Locală cu ajutorul DSP Bihor. "Echipamentul folosit la acele măsurători nu a fost calibrat metrologic, totodată nu se cunoaşte marja de eroare a dispozitivului", susţin reprezentanţii localului.

În plus, în informare se mai arată că cea de-a doua amendă primită de local a fost dată în urma unei reclamaţii telefonice. "Autorităţile nici nu s-au deplasat la locaţie să verifice dacă cea mai nouă reclamaţie a familiei sus menţionate este întemeiată sau nu, preferând să amendeze de la un birou", precizează patronii Moszkva, care adaugă că această sancţiune a şi dus la supendare activităţii localului.

Nu în ultimul rând, reprezentanţii Moszkva au precizat că se simt discriminaţi: "Considerăm inacceptabil să fim discriminaţi, deoarece în oraş funcţionează multe alte localuri împotriva cărora se formulează într-adevăr multe plângeri şi care nici nu încearcă remedierea aspectelor reclamate". De asemenea aceştia îşi exprimă disponibilitatea "pentru a găsi o soluţie legală, paşnică şi convenabilă tuturor".

Poliţia Locală a dispus ca începând din 23 februarie activitatea localului situat pe strada Moscovei nr. 8, în Palatul Sonnenfeld, să fie suspendată pentru 30 de zile în urma mai multor avertismente şi amenzi date pentru gălăgie. Luni seara, circa 200 de clienţi ai localului au mărşăluit prin centru cerând redeschiderea cafenelei Moszkva.

Citeşte pe această temă şi: Poliţia Locală reacţionează: Localul Moszkva a fost atenţionat de 17 ori că este prea zgomotos