Propunere inedită venită din partea unui consilier local din orăşelul Overtornea, din nordul Suediei. Acesta susţine că pauza de masă ar trebui înlocuită cu o pauză de sex, plătită de angajator pe acelaşi principiu.

"Sunt mai multe studii care arată că sexul este bun pentru sănătate", a declarat, potrivit site-ului romanialibera.ro, Per-Erik Muskos, politicianul de 42 de ani, care a făcut propunerea.

Potrivit acestuia, în zilele noastre, productivitatea muncii a scăzut din cauza faptului că partenerii nu au mai avut suficient timp pentru relaţii intime. Or, consideră alesul, propunerea sa ar îmbunătăţi relaţiile personale, atât acasă, cât şi la muncă.

Alesul local consideră că suedezilor stresaţi de muncă le-ar prinde bine o oră de relaxare în compania partenerului de viaţă, recunoscând, totodată, că va fi greu de verificat dacă angajaţii vor folosi pauza de sex chiar în acest scop. Totuşi, el consideră că mutarea merită încercată.

În prezent, planul consilierului municipal este doar la stadiul de propunere, dar multă lume, nu doar din orăşelul respectiv, aşteaptă să vadă dacă ceilalţi consilieri vor fi de acord cu colegul lor năstruşnic.