În ultima zi în care se pot depune candidaturile pentru alegerile locale, PSD Bihor a înregistrat-o la Biroul Electoral Municipal pe Adelina Coste drept candidata la Primăria Oradea. Delegaţia care a mers la sediul BEM din Primăria Oradea a fost condusă de Coste şi a fost compusă din preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, preşedintele filialei Oradea, Liviu Sabău-Popa, şi mai mulţi candidaţi ai partidului la CL Oradea.

PSD-iştii au fost întâmpinaţi de preşedintele BEM, judecătorul Dorel Bochiş, care le-a explicat ce documente trebuie să depună, conform legii. Social-democraţii au avut la ei toate actele cerute, astfel că judecătorul le-a transmis că vor fi contactaţi doar dacă apar nereguli.

La ieşirea din BEM, candidata PSD la Primăria Oradea şi cap de listă la Consiliul Local, Adelina Coste le-a declarat jurnaliştilor că lista PSD este una „foarte echilibrată”. După Coste, al doilea pe lista PSD este şeful organizaţiei Oradea, Liviu Sabău-Popa, urmat de doctorul Aurel George Mohan, de economistul lector universitar Adrian Negrea şi de fostul şef al IŞJ Bihor, Nicolae Avram. Totodată, pe poziţia a opta se regăseşte ecologistul Mihai Togor.

„Pe primele zece poziţii avem tineri cu vârste de până în 35 de ani, 30% femei, persoane cu experienţă din mediul de afaceri. Toţi sunt oameni cu personalitate şi sunt convins că vor face faţă cerinţelor orădenilor care îi vor vota şi îi vor trimite în Consiliul Local”, a spus Coste.

Candidata a mai declarat că echipa PSD are o viziune asupra „nevoilor municipiului pentru prosperitatea Oradiei”, iar săptămâna viitoare îşi va prezenta strategia pentru Oradea şi proiectele pe care le propune fiecare consilier local.

PSD Bihor vrea ca, după alegerile locale, să aibă 9 consilieri în CL Oradea.


Lista candidaţi PSD pentru Consiliul Local Oradea

1. Coste Marina Adelina
2. Sabău Popa Liviu Mihai
3. Mohan Aurel George
4. Negrea Adrian
5. Avram Nicolae
6. Blaga Mariana
7. Petruţ Vasile
8. Togor Vasile Mihai
9. Ianceu Ioan
10. Chelu Alexandrina
11. Bunea Doina
12. Sabău Gheorghe Viorel
13. Bungău Florica
14. Gencsi Laslo
15. Fodor Mircea
16. Ursădan Romulus Gheorghe
17. Venter Liciniu Cătălin
18. Bot Ioan Vasile
10. Morariu Angelica Liana
20. Boc Radu Traian
21. Igna Mariana Lenuţa
22. Ungur Crina Delia
23. Durgheu Cornel Teodor
24. Caciora Octavian Andrei
25. Matei Ruxandra Ilinca
26. Cordiş Marius Ovidiu
27. Papagiannis Alexandros
28. Gug Cornelia
29. Dance Gheorghe Dorin
30. Fodor Călin Aurel
31. Curta Lucia Marian
32. Covaciu Tudor Călin
33. Miklo Sebastian Octavian
34. Costa Traian Lucian