Începând de marţi, Universitatea din Oradea va avea un nou prorector. Rectorul Constantin Bungău s-a consultat, luni, cu senatorii instituţiei pentru numirea lui Gabriel Bendea, decanul Facultăţii de Inginerie Energetică şi Management Industrial, în funcţia de prorector responsabil cu managementul strategic şi informatizarea instituţiei. 

"Am consultat azi Senatul şi mâine voi semna decizia de numire", a declarat Bungău, luni, pentru BIHOREANUL. Până în decembrie, această funcţie a fost ocupată de profesorul Radu Ţarcă, care însă a renunţat la funcţie pentru a deveni directorul Consiliului pentru Studii Universitare de Doctorat. 

Conferenţiar universitar, decan din 2012, Bendea ocupă pentru prima oară funcţia de prorector şi spune că, în primul rând, îşi doreşte să facă o evaluare a situaţiei actuale, pentru a putea apoi să facă propuneri privind direcţiile în care facultăţile orădene ar trebui să meargă.

"Strategia şi informatizarea sunt domenii foarte importante, cu impact mare asupra Universităţii. Strategia trebuie văzută atât prin prisma aspectelor financiare, dar şi prin ceea ce înseamnă managementul academic, programe de studii, calitatea procesului educaţional. Trebuie cu mare grijă cântărite", a declarat Bendea pentru BIHOREANUL.

Noul prorector va avea la dispoziţie 15 zile să renunţe la funcţia de decan, care va fi preluată interimar, cel mai probabil, de prodecanul Nicolae Rancov.