Numită de rectorul Constantin Bungău drept prorector responsabil de managementul resurselor materiale şi patrimoniu, funcţie pe care a ocupat-o şi în ultimii patru ani, Marcela Prada şi-a dat demisia din Senatul Universităţii.

"În şedinţa de luni, am luat act de demisia doamnei Marcela Prada", a declarat preşedintele forului, Sorin Curilă, marţi, pentru BIHOREANUL.

Prada a candidat la Senatul universitar în primăvara acestui an, profitând de un ordin de anul trecut al ministrului Educaţiei, care spune că şi universitarii cu funcţii executive, cu excepţia rectorului, pot face parte din forul legislativ suprem al instituţiei.

După ce a câştigat un mandat de senator, comisia de validare a mandatelor din Senat a stabilit că este în incompatibilitate, întrucât Carta Universităţii din Oradea prevede că universitarii cu funcţii de conducere nu pot fi membri ai Senatului.

Astfel, în martie, Prada a demisionat din funcţia de prorector, revenind alături de rectorul Constantin Bungău la începutul lunii mai, după ce acesta a câştigat un nou mandat.

Locul astfel vacantat va fi ocupat de asistentul Emil Gligor, de la Departamentul de Construcţii, următorul pe lista de senatori aleşi ai Facultăţii de Construcţii, Cadastru şi Arhitectură.