Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor a făcut publice, joi, rezultatele controlului făcut la localul KFC din Bulevardul Decebal din Oradea, verificare demarată după ce o clientă a reclamat BIHOREANULUI că a găsit viermi în mâncarea cumpărată de acolo.

Potrivit comunicatului semnat de şeful CJPC Bihor, Giani Bura, în timpul controlului făcut miercuri seară în local a fost verificată "respectarea de către operatorul economic a condiţiilor prescrise şi declarate, pornind de la produsele finite, materiile prime utilizate, la data şi ora controlului nefiind regăsite aspectele reclamate".

De altfel, era puţin probabil să mai fi găsit nereguli, dat fiind că angajaţii CJPC au făcut controlul la cel puţin 4 ore de la achiziţia produsului, răstimp în care reclamanta - potrivit propriilor spuse - luase deja legătura cu reprezentanţii localului, pe care i-a înştiinţat despre problemă şi care astfel ar fi avut timp să remedieze situaţia.

Cert este că, în perioada următoare, pentru a preîntâmpina situaţii care ar putea pune în pericol sănătatea consumatorilor, comisarii vor ţine sub observaţie localul. În plus, vor demara controale la toate unităţile deţinute de acest lanţ de fast-food în Oradea.

"În urma incidentului se vor demara controale la toate punctele de lucru ale operatorului economic din judeţul Bihor (n.r. toate localurile se află în Oradea) pentru a preîntâmpina astfel de situaţii regretabile şi operatorul economic va rămâne sub atenta noastră supraveghere", încheie comunicatul CJPC Bihor.

Mâncare cu "surprize"

După cum BIHOREANUL a mai scris, femeia care a sesizat apariţia viermilor cumpărase un meniu Bucket for one, pentru ea şi nepoţica ei. "Carne cu viermi la KFC Decebal. Am făcut sesizare şi la Protecţia Consumatorului, dar poate vă interesează pentru o ştire. Nu doresc implicare personală în scandal, dar doresc să nu mai fie afectaţi şi alţi clienţi", a transmis orădeanca ziarului, sub anonimat. "I-am văzut când mâncam, 1-2 viermi. Am observat pe o bucăţică, unde erau la suprafaţă. Dacă daţi zoom la poză se văd", a mai declarat aceasta.

Miercuri seară, şeful CJPC Bihor a declarat că deşi la el nu a ajuns reclamaţia, a demarat un control, autosesizându-se în urma întrebărilor adresate de BIHOREANUL despre subiect.

Între timp, pe Facebook, internauţii s-au împărţit în două tabere. În vreme ce unii susţin că ar mai fi găsit carne cu viermi sau deteriorată în localul cu pricina, alţii pun sub semnul întrebării felul în care au ajuns viermii acolo şi veridicitatea informaţiilor.

De precizat că atât în cursul serii de miercuri, cât şi joi, BIHOREANUL a încercat să obţină şi punctul de vedere al KFC pe această temă - de reală importanţă şi care ridică probleme de sănătate publică -, însă până la transmiterea acestei ştiri, reprezentanţii KFC nu au răspuns.

Citiți și articolul ”Reacţia KFC în scandalul cărnii cu viermi de la localul din Oradea