Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a dispus controale în toate supermarketurile din toată ţara, după ce, miercuri, peste 200 de tone de carne alterată au fost retrase de pe piaţă, în urma unor controale făcute în depozite alimentare din 18 judeţe, împreună cu procurorii DIICOT.

În Bihor, comisarii au început de joi dimineaţă controalele în supermarketuri şi hipermarketuri, însă, până acum nu au descoperit nereguli mari. "Noi am verificat în cursul zilei de azi mai multe hipermarkteuri precum Metro, Selgros, Kaufland, Lidl, Penny. Unii dintre colegii mei sunt încă pe teren, însă, deocamdată s-au descoperit doar unele deficienţe mici la comercializarea cărnii şi produselor din carne. Vă pot spune că deocamdată nu s-a găsit carne alterată", a declarat joi după amiază pentru BIHOREANUL şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor, Cătălin Giani Bura.

Acesta a precizat că, potrivit adresei primite de la ANPC, va întocmi un raport cu rezultatele primei zile de controale pe care-l va trimite la Bucureşti. "Acţiunile vor continua şi-n zilele următoare la alte unităţi comerciale, dar şi în judeţ", a mai spus acesta.

Pe de altă parte, CJPC Bihor organizează vineri, cu o zi înainte de Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor mai multe acţiuni prin care vizează informarea corectă a orădenilor în acest sens. Drept urmare, vineri dimineaţă, de la ora 10, o parte din comisarii instituţiei vor merge în Auchan, Kaufland (Nufărul) şi Lotus Center, unde vor consilia consumatorii, vor răspunde la întrebările acestora şi vor prelua eventualele reclamaţii.

În aceeaşi zi, de la ora 13, la Colegiul Economic "Partenie Cosma", va avea loc faza judeţeană a concursului naţional pe teme de protecţia consumatorilor "Alege! Este dreptul tău!".