Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bihor a amendat în perioada 7-16 iulie toate cele 17 ştranduri, piscine şi bazine de înot pe care le-a controlat.

În două dintre unităţile controlate, comisarii au descoperit că nu existau buletinele de analiză a apei de îmbăiere pentru acest an, iar în patru cazuri nu existau evidenţe zilnice pentru nivelul de clor rezidual liber din apa de îmbăiere. Operatorii economici aveau obligaţia să verifice de mai multe ori pe zi concentraţia clorului pentru a putea adăuga în cazul în care este necesar.

În alte două ştranduri, comisarii CJPC au sesizat lipsa cuvelor cu apă clorinată pentru picioare de la intrarea în bazin.

Cele mai frecvente abateri descoperite de Protecţia Consumatorilor au fost legate de lipsa avertizoarelor de adâncime, situaţie întâlnită la 10 operatori economici. De asemenea, în şase dintre cazuri lipseau şi alte informaţii pentru consumatori, şi anume lista regulilor care trebuie respectate de cei care intră în bazine.

În total, la cele 17 ştranduri şi piscine au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 20.000 lei.