Anul trecut, în timpul mandatului bihoreanului Marcel Boloș la Ministerul Fondurilor Europene, românii cu pensii mici au primit vouchere sociale, adică niște carduri încărcate periodic cu „colosala” sumă de 250 lei, decontată de autorități din bani europeni. Pe cât de mici sunt sumele pe care le primesc vârstnicii, pe-atât de mari sunt bătăile de cap.

O confirmă pensionarul Dănuț Iorgu, de loc din Iași, dar mutat anul acesta la copii, în Bihor. Anul trecut, bărbatul a primit voucherul social pe cardul căpătat de la stat, dar anul acesta n-a mai văzut niciun leu, deși pensia tot mică i-a rămas.

Motivul? Odată cu schimbarea de domiciliu, i s-a schimbat și furnizorul de card, inițial Edenred, iar ulterior Sodexo.

În martie, Iorgu a primit cardul nou, dar nu și banii aferenți, chit că între timp Ministerul a mai virat vreo două tranșe. Pensionarul s-a săturat de câte drumuri a bătut la Casa de Pensii Bihor și de câte emailuri a trimis la Ministerul Fondurilor Europene, fără să primească un răspuns lămuritor.

În Oradea i se spune că problema e la București, iar de acolo primește doar răspunsuri vagi. Probabil că mai-marii din ministere or fi considerat că, dacă s-a mutat din Moldova la Oradea, o duce suficient de bine...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!