Circa 90 de orădeni s-au adunat duminică după amiază în Piaţa Unirii, lângă statuia lui Mihai Viteazul, pentru a protesta împotriva proiectului de exploatare cu cianuri de la Roşia Montană. În a 14-a duminică de proteste, însă, orădenii au ales să renunţe la marşul prin oraş şi şi-au transformat mitingul într-un spectacol.

Protestatarii au putut vedea două expoziţii foto ("Roşia Montană - Distrugerea umană", semnată de Ovi D. Pop, şi "One step out", semnată Remus Ilisie) şi au fost invitaţi să asculte mini recitalurile date de Alexandrina Chelu şi Melaz, interpreta din urmă cântând o melodie compusă de un folkist român special împotriva exploatărilor cu cianuri.

Pe parcursul celor două ore, cât a durat evenimentul, participanţii au fost invitaţi şi să socializeze şi să se cunoască reciproc. Organizatorii au jucat şi un moment de aşa-zis "teatru civic", tot pe tema Roşia Montană, în care au vorbit despre dreptul la liberă exprimare şi despre cât de nocivă este compania Gold Corporation.

În jurul orei 18, când unii dintre ei nu au mai suportat să stea în frig şi plecaseră acasă, în faţa statuii lui Mihai Viteazul au început jongleriile cu foc aduse de trupa Joglers, acompaniată la tobe de trei instrumentişti.