Mai multe judecătorii din ţară au suspendat, marţi, şedinţele de judecată în semn de protest faţă de menţinerea în funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii a judecătorilor Cristi Danileţ şi Alina Ghica.

Una dintre acestea este Judecătoria Râmnicu Vâlcea. Ea a întrerupt activitatea până la ora 10 în aşteptarea şedinţei CSM în care se discută revocarea celor doi judecători din funcţie.

"S-a considerat că pasivitatea manifestată de plenul Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la solicitările de revocare din funcţia de membru al Consiliului a domnului judecător Cristi Vasilică Danileţ şi a doamnei judecător Alina Nicoleta Ghica nu poate fi justificată rezonabil în condiţiile în care lege prevede un termen de 15 zile în care Plenul trebuie să ia act de voinţa exprimată de judecători", se arată într-un comunicat de presă al Judecătoriei Râmnicu Vâlcea remisă marţi.

La rândul ei, Judecătoria Constanţa şi-a suspendat activitatea până la ora 9.30. Sedinţe suspendate au avut marţi dimineaţa şi judecătoriile din Braşov, Buzău, Botoşani, Suceava, Sibiu, Slatina şi Olt.

Membrii CSM votează astăzi dacă Cristi Danileţ şi Alina Ghica vor fi revocaţi din funcţie. Danileţ a declarat, în timpul şedinţei plenului, că a fost ameninţat cu revocarea încă din luna decembrie a anului trecut dacă va vota altfel decât Secţia de judecători a CSM.