A continuat scandalul, marţi, în Parlament. Comisia parlamentară specială pentru legile justiţiei a adoptat un raport de admitere a Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, urmând ca actul normativ să intre miercuri în dezbaterea Senatului, care este for decizional.

Amendamentele PSD au fost votate pe bandă rulantă. Potrivit HotNews.ro, viteza cu care Florin Iordache, președintele comisiei, a supus la vot amendamentele „face aproape imposibil de urmărit ceea ce se adoptă şi ce se respinge”.

În timpul şedinţei comisiei, aleşii USR s-au plâns că punctele de vedere exprimate le sunt ignorate, aşa că au pus în scenă un protest muzical.

Deputatul USR Stelian Ion a pus melodia "Requiem" de Mozart, dar şi "Nu ne-am născut în locul potrivit", cântată de Guess Who. Stelian Ion a spus că melodia este potrivită în contextul îngropării Justiţiei de către PSD - ALDE - UDMR.

"Domnule preşedinte, această comisie este o mascaradă. V-am rugat la început să suspendaţi sedinţa şi reluam după plen şi asta era. Dumneavoastră vă comportaţi ca şi cum nu am exista. Mascarada trebuie să fie însoţită de note muzicale. În seara asta o să ascultam Bach", a spus deputatul USR Stelian Ion înainte de a pune de pe telefon "Requiem" de Mozart.

"Domnule preşedinte, puteţi să îi cereţi să ne pună Vivaldi?", a întrebat ironic deputatul PSD Cătălin Rădulescu. În sala unde are loc şedinţa, au venit mai mulţi deputaţi USR care transmiteau live pe Facebook ceea ce se întâmplă.

Şeful Comisiei, Florin Iordache, a părăsit supărat sala, revenind ulterior.