Timişorenii au ieşit în stradă. Câteva sute de persoane au protestat, vineri, în faţa Centrului Regional de Afaceri din Timişoara, unde se desfăşura congresul de alegere a conducerii Comisiei naţionale a PDL pentru infrastructură, energie şi mediu şi o şedinţă a Biroului Permanent Naţional al PDL, la care au participat printre alţii Emil Boc şi Elena Udrea.

Protestatarii au fost la un pas să se încaiere cu forţele de ordine pentru că autobuzele cu care au fost aduşi membrii delegaţiei PDL şi dubele jandarmilor au fost parcate între clădirea unde a avut loc întâlnirea PDL şi locul de desfăşurare a mitingului, astfel încât, din clădire, mişcarea de protest nu mai era vizibilă.

Patru tineri care au încercat să înconjoare clădirea în care are loc întâlnirea de la PDL cu o bandă pe care era scris "Zonă coruptă! Aici sunt banii dumneavoastră!" au fost urcaţi în maşini de poliţie şi duşi la secţie, după ce au părăsit locul autorizat de protest şi au traversat strada prin loc nepermis. Ulterior, au fost amendaţi cu câte 1.000 de lei.

Un alt motiv de nemulţumire pentru protestatari a fost legat de apariţia mai multor membri ai trupelor speciale pe blocurile din jurul zonei unde s-au desfăşurat mitingul şi întâlnirea PDL, despre care protestatarii susţin că ar fi fost lunetişti. Oamenii spun că prezenţa lor le amintea de momentele din decembrie '89. Antena 3 a difuzat imagini potrivit cărora protestul a fost supravegheat de lunetişti.

Premierul Emil Boc s-a întâlnit, la Centrul Regional de Afaceri Timişoara, cu o delegaţie a sindicaliştilor care au protestat, liderii sindicali afirmând, la finalul întrunirii, că şi-au expus problemele, fără ca Boc să facă promisiuni. "Fiecare dintre noi şi-a expus problemele punctuale cu care se confruntă în judeţ. Cel de la învăţământ i-a spus despre problemele din învăţământ, cel de la sănătate despre problemele din spitale. Eu i-am spus că înţelegem că e criză, dar nu înţelegem de ce se cheltuie haotic pe unele investiţii fără rost", a declarat agenţiei Mediafax liderul CNSLR Frăţia Timiş, Adrian Negoiţă.

La miting s-au aflat aproximativ 200 de protestatari, pensionari, membri ai CNSLR Frăţia, dar şi lideri ai PSD Timiş.  La şedinţa Biroului Permanent Naţional al PDL de la Timişoara participă aproximativ 1.300 de democrat-liberali.

Potrivit organizatorilor, la eveniment au participat, pe lângă Emil Boc, Elena Udrea, Roberta Anastase, Gheorghe Flutur, Sorin Frunzăverde, Ioan Oltean, Traian Igaş, Mircea Toader, Gheorghe Ialomiţianu, Daniel Funeriu, Valerian Vreme şi Sulfina Barbu. De asemenea, în cursul după-amiezii, la CRAFT (Centrul Regional de Afaceri din Timişoara) are loc şi o şedinţă a Comitetului de Conducere Judeţean al PDL Timiş.