După ce duminică seară aproximativ 500 de oameni au mărşăluit prin Oradea manifestând, astfel, împotriva exploatărilor cu cianuri a aurului de la Roşia Montană, protestul a continuat şi luni seară în centrul Oradiei, de la aceeaşi oră, 18.

15 activişti, majoritatea membri ECOTOP, s-au strâns la statuia lui Mihai Viteazul şi au protestat în linişte, de data aceasta desenând cu creta pe marmura din piaţă. Mesajele au fost variate, toate făcând trimitere la guvernanţi şi la dezastrul ecologic care ar urma după exploatarea aurului cu ajutorul cianurilor.

Pe lângă desene sugestive, mesajele scrise au fost, de fapt, jocuri de litere cu dublu înţeles precum "AU(r) APUS(eni)", "Ei AU(r) NOI ciaNUră" sau "Ponta e gol(d)".

Potrivit oritestatarilor, manifestările pro-Roşia Montană şi împotriva mineritului cu cianuri vor avea loc zilnic de la ora 18 la statuia lui Mihai Viteazu din Piaţa Unirii din Oradea. Duminică, 22 septembrie, va avea loc un alt miting şi marş de solidaritate cu Roşia Montană, începând de la ora 17, oră la care încep mitingurile anti-cianuri şi pro-Roşia Montană din întreaga ţară.