Bărbatul în vârstă de 59 de ani şi-a dat foc după ce s-a stropit cu benzină, spunând că nu mai suportă regimul Băsescu. "Pacientul este în sala de operaţie cu arsuri de gradul doi şi trei la nivelul mâinii, antebraţului stâng, la ambele picioare şi gambei stângi", a spus Călin Ciontu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arşi din Capitală, unde a fost transportat bărbatul. "Arsuri mai profunde sunt la gamba stângă, acolo sunt ceva probleme. Starea pacientului este stabilă. Nu este caz de terapie intensivă. Arsurile îi acoperă circa 15% din suprafaţa corpului", a precizat Adrian Stănculea, medic anestezist la Spitalul de Arşi.

Pe bărbat îl cheamă Murjan Petre şi este membru al sindicatelor cadrelor militare disponibilizate sau în rezervă. El a ieşit la pensie în 1988, cu grad de maior.

În aceeaşi zonă, un alt protestatar, Neculai Sanciu, de 28 de ani, s-a cocoţat pe un stâlp şi a stat acolo 6 ore ameninţând că se sinucide, având în jurul gâtului un cablu pe care l-a legat de stâlp.

Acesta a cerut în mai multe rânduri apă şi ciocolată, iar oamenii care locuiesc în zonă i-au dat de mâncare. După şase ore, el a fost dat jos de pe stâlp, convins de unul dintre negociatori.

Neculai Sanciu provine dintr-un centru de plasament, "Viaţă şi Lumină", instituţie care lunea viitoare îşi mută sediul. Asta înseamnă că tânărul va rămâne fără locuinţă. Aşa că, după câteva pahare de alcool, bărbatul şi-a luat inima în dinţi, sticla de băutură în mână şi s-a urcat pe stâlp. Supărarea sa a fost amplificată şi de faptul că, de câteva luni, a rămas şi fără serviciu.

Acesta nu este la primul gest extrem. "Nu este la prima faptă de acest gen. Anul trecut a încercat să se sinucidă la fel. Are 28 de ani, nu îl mai putem ţine în centru", a spus directorul căminului social.