Proteste de amploare, duminică seară, în Bucureşti. Presa din Capitală susţine că între 15.000 şi 30.000 de oameni au mărşăluit împotriva proiectelor de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea codului penal. Agenţia de ştiri Mediafax este cea care a scris că au fost 15.000 de protestatari, în timp ce Digi 24 arată că e vorba de 28.000, Adevărul scrie peste 20.000, iar hotnews.ro şi Realitatea TV 30.000. Cea mai mică prezenţă a raportat-o agenţia de ştiri publică Agerpres, care a scris că ar fi fost doar 10.000 de protestatari.

În jurul orei 18.30, în mijlocul protestatarilor s-a dus şi preşedintele Klaus Iohannis, care a spus că este indignat că ''o gaşcă de oameni politici cu probleme penale'' vrea să slăbească statul de drept.

''O gaşcă de oameni politici cu probleme penale vrea să schimbe legislaţia, să slăbească statul de drept, ori aşa ceva nu se poate admite. Este inadmisibil să se schimbe legislaţia ca zeci, sute de politicieni certaţi cu legea să se găsească cu dosarele curate şi să continue fărădelegile. Românii sunt, pe bună dreptate, indignaţi'', a scris ulterior Iohannis pe Facebook.

Şeful statului a stat în jur de 15 minute la miting, unde a fost întâmpinat cu aplauze. Oamenii au strigat ''Iohannis e cu noi!''.

Din Piaţa Universităţii, manifestanţii s-au dus în marş spre Palatul Victoria şi sediul PSD, aici strigând "DNA să vă ia". După ora 22, presa din Bucureşti scrie că mulţimile de oameni sunt tot mai mici, protestatarii mergând spre case.

Proteste similare au loc şi în Sibiu, Cluj Napoca, Iaşi, Piteşti, Arad, Timişoara, Constanţa, Craiova, Suceava. La Timişoara, primarul Nicolae Robu s-a alăturat protestatarilor.