Proteste împotriva modificării Legilor Justiţiei au loc duminică seara în Bucureşti şi în mai multe oraşe ale ţării, sub sloganul "Nu vrem să fim o naţie de hoţi!".

Potrivit presei centrale, la Bucureşti s-au strâns peste 20.000 de persoane care s-au deplasat în marş spre Parlament, unde au strigat "DNA să vină să vă ia!". Printre protestatari se numără şi fostul premier Dacian Cioloş. 

Acesta a spus într-un interviu pentru Europa FM că a ieșit în stradă pentru că justiția este în pericol să fie slăbită. Fostul prim-ministru a spus că a ieșit în stradă în calitate de cetățean și nu de om politic.

În Bucureşti se scandează "Justiţie, nu corupţie", "Nu vrem să fim o naţie de hoţi" şi "Jos Guvernul". Protestatarii sunt nemulţumiţi de planul de modificare a legilor justiţiei şi de faptul că, spun ei, Parchetul devine subordonat intereselor politice.

De asemenea, sunt nemulţumiţi de fapul că senatorii au dat luni un raport negativ unui proiect de lege care-i împiedica pe cei condamnaţi penal să ocupe funcţia de preşedinte al ţării.

La Cluj au ieşit în stradă circa 5.000 de persoane, la Timişoara în jur de 2.500, iar la Sibiu peste 2.000.