Potrivit liderului sindical al angajaţilor firmei Mineral Mining, Alexandru Iştoc, cei aproximativ 80 de mineri care au intrat miercuri în subteran se află şi acum tot acolo. „Au rămas toată noaptea acolo şi vor rămâne în continuare, până când ne bagă şi pe noi cineva în seamă", a declarat Iştoc joi, pentru BIHOREANUL.

Pe lângă cei aproximativ 80 de mineri din subteran, alţi circa 70 se află la suprafaţă. Toţi vor să-şi primească banii din salariile ultimelor două luni. „Dacă a plecat nemernicul ăla (n.r. fostul finanţator al firmei), noi ce vină avem?", a mai spus Iştoc.

Protestul minerilor a pornit miercuri dimineaţă, după ce, în prealabil, au fost sesizaţi reprezentanţi ai Ministerului Muncii, Ministerului de Externe şi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor asupra faptului că minerii de la exploatarea de cupru a firmei suedeze Mineral Mining SRL din localitatea bihoreană Băiţa nu şi-au primit salariile de două luni.

Potrivit dr. Emil Boţcău, purtătorul de cuvânt de la Ambulanţă, pe parcursul nopţii nu au fost probleme, echipajele medicale nefiind solicitate să intervină. „Avem în imediata apropiere a minei două echipaje medicale de urgenţă, nonstop, unul cu medic şi unul cu asistent. Am înţeles că protestatarii au primit hrană şi apă, iar temperatura în mină este de aproximativ 20 grade Celsius", a precizat dr. Boţcău.

Citeşte pe această temă şi articolul "80 de mineri de la Băiţa s-au blocat în subteran"