Dacă alte instituţii organizează tot felul de mese rotunde, simpozioane, conferinţe şi alte evenimente care nu interesează decât, poate, pe propriii angajaţi atunci când trebuie să marcheze o "sărbătoare" europeană, OTL dă dovadă de mai multă imaginaţie şi simţ practic în ceea ce priveşte manifestările ocazionate de Săptămâna Mobilităţii Europene.

Astfel, în parteneriat cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi cu Asociaţia ProBike Oradea, regia locală de transport în comun a optat pentru o demonstraţie practică şi comparativă de deplasare.

Deocamdată, în acest an, OTL a ales ca protagonişti ai acestei demonstraţii pe jurnaliştii orădeni, pe care i-a invitat să participe - fie cu maşina, fie cu tramvaiul, fie cu bicicleta - la un concurs "care va avea ca punct de plecare un loc ales aleatoriu către un punct terminus comun".

Demonstraţia va avea loc miercuri, în intervalul orar 13-14, când traficul este aglomerat, şi are ca scop, potrivit reprezentanţilor regiei, ca participanţii să realizeze că "există alternative economice şi eficiente la deplasarea cu autoturismele". Altfel spus, bicicleta, tramvaiul sau - de ce nu ? - mersul pe jos...